JOREPUUSA LEHTIKUVAAJA, JOKA LOPULTA LOPETTI PELKÄÄMISEN

Rasistisivuston anatomia.

  • Kuvakaappaus kuvajournalismin kritiikiä varten. Lähde "MV" sivuston kommenttipalsta.
    Kuvakaappaus kuvajournalismin kritiikiä varten. Lähde "MV" sivuston kommenttipalsta.

"MV" lehti, aiemmin ( "Mitä Vittua" ) toimii Barcelonassa asuvan, mutta Suomessa väkivalta- ja huumerikoksista tuomitun Ilja Janitskinin omistuksessa. "MV" pyrkii hajottamaan suomalaista yhteiskuntaa. Sivuston materiaalista osa otetaan suoraan suomalaisista tiedotusvälineistä ilman lupaa.
Kävin sivustolla, kun kuulin, että se käyttää lehtikuvia ilman mitään lupia, rikkoen copyrightsäännöksiä päivittäin. Näin myös oli. Kuvat ( ja osin jutut) varastetaan webistä piittaamatta tekijänoikeuksista, kun sivusto samalla on tarkkailevinaan suomalaisten virkamiesten rikkomuksia. Kuvien yhteydessä on ns. lähde - ajoittain. Janitskin ei kuitenkaan ymmärrä, ettei se riitä kuvan käyttöönottoon. Kaupallisen median on pyydettävä lupa copyrightin omistajalta ja ostettava kuva jollain sopimuksella itselleen. En usko, että yksikään suomalainen media antaisi Janitskinin käyttää kuviaan, teksteistä puhumattakaan.

Sivusto on kuvottavan suosittu,  sillä lienee ajoittain yli puoli miljoonaa kävijää. Tämä ei kerro niinkään "MV" sivun ansioista, vaan kartoo jotain oleellista kansastamme. Janitskin kirjoittaa osan materiaalista. Hänellä on trolleja, jotka lisäävät aineistoa sivuille kirjoittaen ns. "reporttereina" juttuja Suomesta. He kahlaavat webiä hakien äärimmäisiltä rasisti- ja fasistisivuilta keksittyä aineistoa. Suuri osa kirjoittajista ainakin ajoittain piiloutuu perussuomalaisten äärisiiven alle. Halla-Aho on heille jonkilainen mielipidejohtaja. Sivustolla on suora yhteys esimerkiksi Magneettimediaan, joka on Kärkkäinen yhtiöryppään printtilehti. Tässä mediassa on juutalaisvastaisia juttuja kuin -30 luvulta ja huuhaalääkintää positiivisesti arvioivia tekstejä
"Mitä Vittua" on vain ja ainoastaan Janitskinin ansaintakone. Sellaiseksi se on perustettukin.

Sivuston kommenttiosio on aivan oma lukunsa mediassa. Sen törkeys hakkaa menen tullen HommaForumin tai SuomenSisun tms. ääriaineiston. Kommenttiosion kirjoittajista suuri osa toimii Facebookin feikkiprofiileilla. Nimet ovat tekaistuja, samoin tiedot. Tästä syntyy seuraavia ongelmia.

1. Facebook ei reagoi rasististen kirjoittajien solvauksiin tai suoriin väkivaltakehoituksiin, vaikka niistä ilmoittaisi.

2. MV:n Facebook sivua vastaan on tiettävästi tehty useita valituksia väkivaltaan ja rasismiin kehoittamisen johdosta, siellä on vihaan kansanryhmää kohtaan kehottavia kommentteja. Kuitenkaan Facebook moderointi ei ota asiaa edes käsiteltäväksi. Todennäköisesti vain algoritmi vastaa protestoijille.

3. Ainakin kymmenkunta, (itseni mukaan lukeutuen), Facebook profiilia on tuhottu kirjoittajien yrittäessä kirjoittaa kriittisesti vihanlietsonnasta MV:n kommenttiosiossa. Joko Janitskin tai trollit kaatavat ilmiannolla vastustajien FB profiilit, kun kriittisiä kirjoituksia ilmenee. Itse menetin mm. erittäin hyvin alkaneen "Kuvista sanoin" valokuvakritiikkipalstan. Kontaktit sukulaisiin katkeavat ja ansaintakeinojen suhteen on tapahtunut tuhoja. Facebook ei ota näistä vastaan valituksia, se mitä menetät, jää sinulta saamatta takaisin. Samaan aikaan "MV" kertoo, että sen sivuilla saa vapaasti keskustella. Facebookin tapa suojata rasisteja ja fasisteja tuntuu yllättävältä kun samaan aikaan ns. hyvin ihmistenprofiilit ajetaan alas.

4. Pahinta mielestäni on, että "MV"sivustolla kommentoijat käyttävät valeprofiileissaan keksittyjen työnantajien nimiä. Ilmeisesti osittain kostoksi potkuista tms. Vain muutama päivä sitten suuren juustoalan yrityksen työntekijänä esittäytynyt  henkilö paljastui valeprofiiliksi. Millaista vahinkoa MV näin tuottaa, ei ole laajemmin tiedossa.

5. Tappo- ja silvontauhkaukset ovat jokapäiväisiä. Sivuston taktiikka on nostaa YLE:n tai ns. valtamedian sivuilta jonkin lausunnon antanut henkilö ja tuhota hänet mahdollisimman tehokkaasti loukkauksin ja solvauksin ja uhkaamalla että: " nimi pannaan muistiin jatkoa varten". Mitä kiusaamista tästä seuraa esim ao. henkilöiden lapsille kouluissa - on mahdoton arvioida. On mahdoton arvioida myöskään, miten masentumaan herkkä ja webin vihapuhetta lukemaan tottumaton henkilö kokee, kun häneltä uhataan viran puolesta annetun lausunnon seurauksena vaikkapa leikata kivekset ja silpoa nenä.

MV sivusto mainostaa sivuillaan tuotteita. Tälläkin hetkellä siellä näkyy ALKO:n tuotevalikoimassa  olevan viinan mainos. On pelifirmoja ym epämääräisiä alueita.Yrityksen poistavat mainontansa bulvaaneilta nopeasti,  mutta vahinkoja tapahtuu. Janitskin ja MV serverit ovat Espanjassa. Todennäköisesti hänelle ei voida mitään ennenkuin EU:n polisii- ym organisaation puitteissa hänet saadaan Suomeen vastamaan kesken oleviin oikeudenkäynteihin ja maksamaan keskenjääneet ulos-otot ja vastaamaan copyright rikkomuksiin.

Parin kommenttini jälkeen Janitskin kirjoitti minusta juttuja MV:hen -- kuten "Suomalaisen median kuvaaja sekoaa." Tämä on myös laajempi toimintamalli. Henkilöön menevä solvaaminen ulottuu presidentistä virkamiesportaan alempiin kerroksiin. Pääministerin osakseen saama solvaaminen on täysin kohtuutonta. Sivuston logiikka nimittäin toimii seuraavasti jokaisessa casessa.

Kun Sipilä ilmoitti luovuttavansa kotinsa pakolaisille, riemastui MV kirjoittamaan että: " Koska Sipilä ei erikseen kerro, että hän ei ota teostaan mitään korvausta, HÄN SIIS OTTAA KORVAUKSIA." 

Tämä sofistiikkaan perustuva logiikka toimii pomminvarmasti osaan suomalaisista. Muistathan koulusta seuraavan. " Aasilla on korvat, Pekalla on korvat, Pekka on siis aasi." Sivustolla on oma slanginsa, jossa perusvihollisen nimi on "SUVAKKI", siis suvaitseva ihminen ja minun kategoriassani ns. hyvä ihminen. Ilmeisesti maailma on tehnyt täyskäännöksen ja hyvästä on tullut paha ja pahasta hyvä?

Ajattelin ensin julkaista tämän kirjoituksen yhteydessä kuvakaappauksia ao sivuilta. Ne ovat niin alatyylisiä, virheellisiä, manipuloituja ja kertakaikkiaan sopimattomia minnekään, että annan yhtä lukuunottamatta olla.  Sivustojen kirjoittajien niminä on aivan tavallisen tuntuisia suomalaisia nimiä, mutta kun näiden kirjoittajien taustaa katsoo FB:ssä nekin osoittautuvat useimmiten valeprofiileiksi.

Loppukevennykseksi muutamien rehtien suomalaisten "MV" sivujen kirjoittajien ja kommentoijien "nimiä":

"Rähmis"

"Tajukangas"

"Hei Hitzaki"

"Sini Tinttinen"

"Jari Tuho"

"The Ghost of A:H."

"Rudiger Hess"

"Pikimusta syyrialainen"

Kirjoittaja Jore Puusa on eläkkeelle menossa oleva lehtikuvaaja ja yksi suomalaisista useita sotia kuvanneista kuvajournalisteista. Pelon loppuminen blogin nimiössä tarkoittaa vanhaksi tulemisen myötä tappouhkauksille imuuniksi tulosta. En hetkeäkään epäile, etteikö yhteiskuntamme romahda, mutta se ei johdu suvaitsevaisista eikä maahanmuuttajista, vaan kouluttamattoman ja kaikkea erillaista vihaavan kansaosan tukahdetun raivon purkauksista.

Suomi organisaationa on jättänyt kansansa oman onnen nojaan ja tehnyt korvaamattomia virheitä alistaessaan ja tuhotessaan ihmisten luottamuksen ja itsekunnioituksen. Näitä hedelmiä nautimme nyt. Pahoittelen dysleksiasta aiheutuvia kirjoitusvirheitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Jore Puusa

Poistaessani yhtä rasistista kommenttia hävisivät kaikki muutkin? Pahoittelen.
Poistan kuitenkin jokaisen asiattoman kommentin heti kun ehdin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kiitos analyysista. Kaikkein surullisinta asiassa nähdäkseni on mitä MV -sivuston suosio kertoo lukijoistaan. Toisaalta MV on niin räikeä esimerkki siitä roskasta jota internet on tulvillaan että itselleni on helppoa jättää koko MV huomiotta puhumattakaan että tuhlaisin aikaani siellä kommentoimiseen; samaa voisin suositella muillekin, netissä on ääretön määrä inspiroivia sivustoja, debatteja ja dialogeja sekä reaaliaikaisia lähteitä omien kantojen hahmottamiseen, tämä US:n puheenvuorokin on mielestäni Suomessa parhaasta päästä. Roskasivustot elävät elämäänsä jatkossakin, mitäpä jos me muut lukijat niiden vastustamisen sijaan nostaisimme esiin muita asiallista argumentointiakin sisältäviä sivustoja ja foorumeita.

Jore Puusa

lainaus
Roskasivustot elävät elämäänsä jatkossakin, mitäpä jos me muut lukijat niiden vastustamisen sijaan nostaisimme esiin muita asiallista argumentointiakin sisältäviä sivustoja ja foorumeita.
lainaus
------------
Olet oikeassa. Mutta onnettomuudeksi MV varastaa medialta aineistoa, joka toiminta minulle journalistina tietysti on sytyke. Ja toiseksi onnettomuudeksi sivu on erittäin suosittu Suomessa. Jos ei olisi - en uhraisi sanaakaan sille.
Suomalaisten medialukutaito on olematon johtuen siitä, että ala-asteella ei kriittiseen kuvan ja jutun lukuun opeteta mitenkään. Jos opetettaisiin ei MV:n kaltainen disinformaation levittäminen toimisi. Mutta monet meistä haluavat uskoa vain sitä mikä sopii heille parhaiten.
Ikävä kyllä Saksassa -30 luvun alussa ei pidetty tietyn puolueen propagandaa minään. Kävi kuten kävi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikös se ollut niin, jotta flynn-efekti on ohi, ja kansan älykkyys laskee? Idiocracy tulee...eikös jo 50-luvulla kirjoitettu dystopioita tyhmien ihmisten tulevaisuudesta.

Jore Puusa

Älykäskin ihminen sokeutuu vallasta.
Oli huumaavaa käskeä alokkaita 20 vuotiaana alikersanttina taaksepoistumaan.
Vasta myöhemmin ymmärsi hävetä tekojaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miksi valta on makeaa...jäävätkö johtajat useammin henkiin??

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #7

Onko henkiin jääminen makeaa... jos on yksin ja kaikkien kadehtima ja vihaama...kuten valtaapitävät ovat?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #9

Ajattelin ihan evoluutiopsykologisesti; kait se lauma tarvitsee johtajan, joten ihmisessä pitää olla jonkinlainen vallan tahto?

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #11

Ihminen on heikkolahjainen eläin. Simpanssilaumassa on johtaja - puhumattakaan koirista. Alkulimasta ihmiseksi..kovin suurta muutosta ei olomuodossa ole tapahtunut ;-) Vallanhimo on uroksen seksuaalispoliittinen pakkomielle. Isoimman peniksen omistaja on kunkku apinoilla, länsimainen impotenssin riivaama uros ei ikäväkyllä voi kulkea penis esillä, joten hän tarvitsee muita väyliä dominoidakseen. Persut vei valtaan Soinin halu ministeriksi..sen seurauksia elämme nyt.

Jaakko Häkkinen

Kaksipiippuinen juttu tuollainen kansan syvien rivien "höyryventtiili"... Yhtäältä se voi vähentää painetta ryhtyä käytännön toimiin, kun saa räyhätä samanhenkisten kanssa. Toisaalta on riski, että joku siellä lietsoo itsensä väkivaltaisiin tekoihin.

Minun ja monen muunkin asiallista kritiikkiä tuo lehti on myös lainannut. Mustavalkoiset ääriajattelijat saavat siitä syyn leimata meidät alkuperäiset kirjoittajat.

Jore Puusa

Sivusto saa ihmiset uskomaan, että väkivallalla, silpomisella, tappamisella ja häpäisyllä uhkailu on normaali ja hyvä asia, koska mikään taho ei sellaiseen toimintaan puutu tai halua tai pysty puuttumaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainoa taho jolla olisi jonkinlaista auktoriteettia tässä asiassa on tyypit kuten Halla-aho, Turkkila ja Putkonen. Nämä kaikki ovat suuria guruja kansallismielisessä ympäristössä ja heidän sanansa painaa siinä ympäristössä.
No tietty Kankaanniemi, Hakkarainen ja Niikko myös mutta hehän eivät edes ymmärrä näit' moraalisia kysymyksiä. Ensinmainittu kolmikko taas ymmärtää ja pelkkää pahuuttaan vaikenee.

Mauri Skön

Jore Puusa, olen, oletko sinä, törmännyt sivustoihin, jotka hyväksyvät naisten ja lasten ihmisoikeuksien polkemisen uskonnon varjolla? Ja jos siihen erehtyy puuttumaan, saa rasistin leiman otsaansa. Onko se oikein?

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #20

Jore Puusa, halveksin jokaista, uskontokunnasta riippumatta, joka hyväksyy naisten ja lasten ihmisoikeuksien polkemista uskonnon varjolla. Entä sinä??

Jaakko Häkkinen

Se on totta! Väkivallan lietsontaan pitäisi olla nollatoleranssi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Asia, jota MINÄ en ymmärrä... MV:stä on tullut lyömäase, jota käytetään omien mielipiteiden vahvistajana. Osa pyörii ilmeisesti siellä hyvinkin ahkerasti, itse olen avannut sivut tasan kerran ja se oli siinä. Kuitenkin puoluetaustastani johtuen saan kuulla vit****** ko lehdestä jatkuvasti, jota minun kanssa erimieltä olevat käyttävät lyömäaseena minua vastaan. Kertokaapa tämä logiikka? Loppuuuko keskustelussa asiaperusteiset argumentit vai mistähän tämä johtuu?
Minun puolestani tuollaiset mediat joutaisi lailla kieltää, ihan yhtälailla kaikki, missä ihmisiä kannustetaan väkivaltaan tms

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan hyvä, Outi, että sinun tavoin persutkin heräävät siihen että jotain pitää tehdä. MV on limittynyt persuyleisöä ruokkivaan ja opettavaan äärioikeistomediaan kuten rähmispossu, soumalianuutiset ja tärkeimpänä hommaforum. Tekoja odotetaan joltain Turkkilalta joka on Hommaforumin perustaja.

Jore Puusa

Niin, Outi. Suurin osa MV:n kommentoijista mainitsee perussuomalaiset puolueekseen tai innoittajakseen. Erityisesti Halla-Ahon ja Immosen. Perussuomalaisten agenda kautta maan on rasistista ja piittaamatonta vastakkaisista kommenteista.
Perussuomalaiset puolueena on olemassa Timo Soinin henkilökohtaisen ministeriambition takia.
Nyt hän on saavuttanut sen mitä noin 15 vuotta lehtikuvaajana olen kuullut hänen toivovan.
Keinona on käytetty disinformaatiota ja avointa rasismia ja äärioikeistolaisen demagogian hyväksymistä.
Mutta Te jotka tosissanne uskotte puolueeseenne ja haluatte hyvää, ette te ole olemasssa heille, jotka istuvat Dianapuiston päämajassa-te olette polttoaine yhdelle suurimmista poliittisista petoksista Suomessa ja se on aidosti surullista, surullisempaa kuin Vennamoiden perheyritys SMP.

Jaakko Häkkinen

"Perussuomalaisten agenda kautta maan on rasistista ja piittaamatonta vastakkaisista kommenteista."
-- Esitäpä todisteita väitteesi tueksi. Täältä löytyy rasismin määritelmä avuksesi:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

P.S. En ole persu, en vain hyväksy perusteetonta leimaamista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mutta että te uskotte, että poikkeuksetta, että kaikki persut lukee homma forumia ja Mv-lehteä?

Jore Puusa

En tiedä kuinka moni persu lukee "mitä vittua" sivua, enkä väitä että kaikki persut sitä lukevat. Se on kuitenkin yksi Suomen suosituimmista sivustoista ja sillä on ajoittain yli 500 000 lukijaa. Tuskin niistä lukijoista kovinkaan moni älyllisesti on samaa mieltä persujen kanssa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja luultavammin nää tyypit on enimmässä määrin niitä, jotka suoltavat päästään asioita tekemättä yhtään mitään esim äänestysuurnille ei tunkua ole. Potkivat ohikulkijoita ihan huvikseen, ku vaan vi***taa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No näinhän minäkin sen nään. Ne lukee, ketkä lukee. Sille en minä voi mitään. Mutta se että KAIKKI persut liitetään siihen, on paksua ja valheellista. Eli koetetaan keskustella asiallisesti vit***lemati!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos osa kansasta todellakin muodostaa maailmankuvansa mv:n kaltaisten medioitten perusteella, on meillä miettimisen paikka.

Jos sellaiset keskittyvät pääosin yhden puolueen taakse, tässä tapauksessa hallituspuolueen, niiden arvomaailma imeytyy ennemmin tai myöhemmin myös puolueen toimintaan. Silloin meillä kaikilla voi olla iso ongelma.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Arto Luukkonen käyttää jo MV julkaisua bloginsa lähteenä.

Jukka Nieminen

Minusta MV on ainakin journalistisesti mielenkiintoinen. Sillä sinne kirjoittavat eivät välttämättä tyydy yksipuolistamaan tai värittämään veltavirtauutisia, vaan vetämään omat uutisensa ihan hatusta. Loppujen lopuksi parhaat uutiset saa, kun ne kirjoittaa omasta päästään.
Kerran huvikseni valitsin sieltä kymmenkunta ”uutista” ja aloin jäljittämään niiden todenperäisyyksiä. Ellen väärin muista, niin ensimmäinen oli ”onx kukaan nähnyt meidän lastenpyörää, jätetty nojalleen pakolaiskeskuksen liepeille?” ja toinen oli valokuva jossa ”pakolaiset polttivat avustuksina annettuja vaatteita”. Oli kylläkin (netistä pöllitty?) valokuva polkupyörästä ja sitten joku (hämmästyttävästi talvinen) valokuva nuotiosta pellolla mutta sen enempää ei asiasta irronnut.
Varsinaisia asiauutisista irrotettuja uutisia myös tutkin, ja harvoin kyllä näkee niin väristelevää uutisointia.

Ollaan siis mediassa jossa kirjoittajat ovat feikkejä, uutiset ovat feikkejä, ja itse asiassa kaikki on feikkiä. Jopa valtavirrasta irrotetut uutiset – tavallisesti iltalehdistä – on otsikoitu uudelleen. Sivusto jossa oikeastaan mikään ei ole totta, mutta siitäkös nyt kukaan piisaa kun tunteet roihuaa. Tuli lopputulemana mieleen nämä ufo-hörhöt jotka niin ikään tarvitsevat viikottaisen uuden ufo-videonsa youtubesta jotta uskonpalo ei vaan pääse sammumaan.

mutta mediahistoriaa tämä sivusto kyllä tekee määrittämällä journalistisen tason aivan uudelleen.

Käyttäjän PeteManeMaunu kuva
Pete Maunu

Mä edelleenkin hymyilen leveästi ku muistelen kuinka MV koitti syyttää Seppo Lehtoa rasistiksi. Muuten se ei olis hauskaa, mutta ku se ilmestyi itse paikalle tekemään asiat selväksi :D Siis, niille tiedoksi jotka ei tiedä kuka on Lehto, se on yks umpinatsi tyyppi. Vihaa venäläisistä alkaen kaikkea. Yllättäen Janitskin ja kumppanit poistivat omat vastineensa...

Jore Puusa

Ehkä Lehdolla oli kontakti Bandidosiin??? Janitskin on ollut, siis ollut, Bandidosin täysjäsen.
Mene tiedä mitä on tapahtunut, mutta lähteeni esittää että Janitskinin ja Jussi Ahteen yhteinen lehtiprojekti joka pilautui, sai Janitskinin kadehtimaan oikeiden toimittajian työtä ja kun hän ei päässyt alalle, hän alkoi solvata "valtamediaa"... Jos katsotaan puhtaasti ns. tsägää - osui pakolaistulva miehelle juuri oikeaan saumaan. Hän onkin ainoa maahanmuuttaja, joka ansaitsee maahanmuutolla. Tällaiset kommentit MV:stä deletoidaan heti ja samalla FB tili.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Lueppa Jore viimeiset Supon raportit about 20 vuoden ajalta ja K-päätökset. Hehän rakastavat hengellään jotain sUOMEA.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #36

En ymmärrä mitä tarkoitat!

Matti Norrback

Hyvät "suvakit". Kommenteissanne leimataan "väärin" ajattelevia ihmisiä.
Luen jutussa käsiteltyä julkaisua ja äänestin persuja. Taidan olla nyt täysi rasisti ja idiootti, jos yhtään ymmärsin vihjeen oikein?
Omalla käytökselläni tai teoillani ei ilmeisesti ole mitään väliä, koska ko. kohdat täyttyvät.

Miksi te hyvät suvaitsevaiset ihmiset saatte nimitellä, yleistää ja leimata muita ihmisiä heidän mielipiteidensä, pukeutumisensa, harrastustensa tai lukemistensa johdosta?
Joku oikeus teillä ilmeisesti (omasta mielestänne) tähän käytökseen on. Haluaisin kuulla mikä teille antaa sen oikeuden, ja miten se eroaa leimaamisesta ihonvärin, syntymäpaikan tai uskonnon suhteen?

Saatan olla tyhmä ja naiivi, mutta minä käsittelen ihmiset yksilöinä. Erilaisia mielipiteitä perusteluineen mahtuu maailmaan, mutta minulle ratkaisevat teot enemmän kuin sananparret.
Esimerkkinä.
Koko kansakunnan ykkösrasisti James Hirvisaari on pitänyt yksittäisen maahanmuuttajaperheen puolia Suomen huonosti toimivaa koneistoa vastaan.
Onko Hirvisaari sittenkään rasisti, vai onko vika vain huonosti toimivassa koneistossa, jota osa meistä idiootti rasisteista yrittää korjata?

Terveisin, Matti Norrback.

Jore Puusa

En poista kommenttiasi - jotta kaikki näkevät miten perussuomalaisuus toimii.
Mitä Vittua sivusto on uhannut muun muassa leikata kivekseni ja penikseni ja solvannut minua homosta hulluksi kymmeniä kertoja. Se on nimittelyä ja yleistämistä.
Rasistin kutsuminen rasistiksi on vain totuus.
Lappalainen on lappalainen.
Iloinen on iloinen.
Rasisti on rasisti.
Minä pidän suvakki nimestä, on hienoa olla suvakki mutta kammottavaa olla väkivallalla uhkaava rasisti.
Jos nyt ymmärrät eron?
MV jokainen juttu on harhaanjohtava valhe. Mutta lue vaan.

Matti Norrback

Kiitos vastauksesta, vaikka yhtään vastausta ei tullutkaan.
Älä huoli. En minä niitä toki odottanutkaan.

Hyvää jatkoa ja jatkakaa te ääripäät taisteluanne niin me keskustan kulkijat saamme lisää sirkushuveja.

Ystävällisin terveisin Matti Norrback

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #38

Kun fasismi tuli saksaan joutui silmänsä ummistanut keskusta sen piiriin halusi tai ei. Minä kirjoitan tästä koska pidän Suomesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Et vissiin sitten itse huomaa tuota leimaamistasi. Juuri vakuuttelit ylempänä, ettet tarkoita KAIKKIA perussuomalaisia, mutta nyt sitten kuitenkin vakuuttelet tässä "näin perussuomalaisuus toimii..."

Mirja Markkula

"Mutta tästä ei tietenkään saa puhua...." Pyydän julkisesti anteeksi vajavaisia tietojani - en asu Suomessa, enkä oikein ole perillä kaikesta. Olen kerran linkittänyt yhden jutun MV:n sivustolta, koska se mielestäni oli niin huippuluokan sairas (paranoidi, salaliittoteorioiden kyllästämä) esitys, että tosissani luulin sen olevan parodisen thrillerinovellin harjoitelma. Ilmeisesti kirjoittaja oli kuitenkin tosissaan. Ja hoidon tarpeessa.

Jore Puusa

Hoidon tarpeessa MV:ssä on useita. Mutta kuten tiedämme, ne jotka ammattiapua tarvitsevat vihan hallintaan eivät sitä hae, ne jotka hakevat eivät apua usein tarvitsisi vaan ymmärtävän lähimmäisen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kuule auttasko sinuu Jore se, että lopettaisit MV-lehden lukemisen?

Jore Puusa

MV ei ole ainoa rasistimedia jonka komenttiosiota käyn katsomassa noin kerran viikossa. Minua kiehtoo absoluuttinen pahuus ja mitä sen takana on. Absoluuttiseen pahuuteen olen tutustunut kuvaamalla sodissa ja kuuntelemalla parin keskitysleireiltä selvinneen haastattelut ja katsomalla heitä silmiin.
Minä kirjoitan tästä aiheesta koska joidenkin pitää, etteivät pahat ihmiset pääse valtaan enemmän kuin jo ovat.
Sinun puolueessasi pahuutta on enemmän kuin tarpeeksi.
Kävin Tony Halmeen vaalikiertueella ja kuuntelin Itähelsingissä miten hänet otettiin vastaan vaahto suusta roiskuen: " Toniiii neekerit vittuuuuun" huudoin. Silloin katsoin absoluuttista pahuutta silmiin myös.
Puolueesi on olemassa vain, että muihin puolueisiin soveltumattomat pääsisivät hetkeksi valtaan. Sinua on johdettu harhaan ja huomaat sen aikanaan. Puolueenne johdossa ei kansa kiinnosta ketään, sen verran monta kertaa olen heitä kuunnellut läheltä työssäni lehtikuvaajana.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos hienosta analyysistäsi, joka on sinun mielipiteesi. Toivottavasti olo helpottui! Toivon sinulle ja kanssakulkijoillesi kaikkea hyvää pahuuden taistelua vastaan.

Jore Puusa

Tämä on mielenkiintoinen tämä "Toivottavasti olo helpottui". Sehän on vanha keino koettaa nonchaleerata opponentin puhe osoittamalla, että se on ahdistuksen tuotetta, ei vakavasti otettavaa. Kansankieltähän tuo ja tapa johtaa pois keskustelusta asettamalla opponentin puhe epäluotettavaksi. Hyvin yleinen metodi MV sivuilla.
Olen lehtikuvaaja ja katson ihmisistä läpi ja olen seurannut puolueesi ihmisiä pari vaalikautta aivan läheltä pääasiassa ulkomaisia kuvatoimistoja varten. Jotta voisit ajatella syvemmin kehotan menemään lähemmäs johtoa.
Näet että he ovat jo erkaantuneet ns kansasta.
Persut ovat aina olleet vastaan puoluetukea. Mutta saatuaan monta kansanedustajaa mieli yllättäen muuttui.
Nyt on ostettuna Diana puiston vieressä Helsingin keskustassa sijoituksena kallis puoluetoimisto, joka on siinä kunnes puolue romahtaa, jolloin se voidaan myydä.
Usko minua. Puolueesi on olemassa vain, jotta Timo Soini pääsi ministeriksi, kuten hän itsekin sanoi ja siksi että hän veti muutaman kymmentä kansanedustajaa hyväpalkkaiseen asemaan. Eivät he teistä piittaa, tulet näkemään.
Surullista että vuosikymmenestä toiseen ns. unohdettu kansa menee yhä uudestaan samaan retkuun.

Repa Leinen

"Surullista että vuosikymmenestä toiseen ns. unohdettu kansa menee yhä uudestaan samaan retkuun."

On luonnollista, että "unohdettu kansa", aivan kuten "muistettukin kansa", menee retkuun - ostivathan ihmiset aikoinaan käärmeöljyäkin ( http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_oil ).

Kysymys kuuluu, kumpiko on retkutus: Perussuomalainen puolue, vaiko monikultturismi?

Onko muuten kommentissa käyttämäsi termi "unohdettu kansa" perussuomalaisia äänestävää kansanosaa säälivä, vaiko halveksuva?

Jore Puusa

"Unohdettu kansa" oli Veikko Vennamon eräs fraasi. Sitä on mukava käyttää satiirin keinona. En halveksi muita kuin rasisteja ja fasisteja. Perussuomalaisten kannattajajoukko on harhaanjohdettua ja säälin heitä aidosti.

Käyttäjän SeppoVehvilinen kuva
Seppo Vehviläinen

Eiköhän se todellinen pahuus asu Bilderberg-porukassa.

Jore Puusa

Todellinen pahuus asuu yksilössä ja hänen teoissaan. Minun ja sinun.

Toimituksen poiminnat